Teža 5,00 kg
Razpoložljivost

Fižol Adzuki rdeč - 5kg

Poreklo: Italija, Kitajska
25,75 €
Razpoložljivost: Na zalogi

Opombe: Poreklo je odvisno od sezone in dobavljivosti izdelka.

V vzhodno azijski kuhinji se fižol adzuki pred jedjo ponavadi sladka. Še posebej je pogosto kuhan s sladkorjem, kar spremeni rdeči fižol v pasto, ki je pogosta sestavina v vseh teh kuhinjah. Prav tako je običajno, da se v fižolovo pasto doda kostanj. Rdeča fižolova pasta se uporablja v številnih kitajskih jedeh, kot so tangyuan, zongzi, lunine torte, baozi. Služi tudi kot nadev v japonskih sladicah, kot so anpan, dorayaki, imagawayaki, manju, monaka, anmitsu, taiyaki in daifuku. V bolj tekoči različici, kjer kuhanemu adzuki fižolu dodamo sladkor in ščepec soli, dobimo sladko jed imenovano rdeča fižolova juha. Adzuki fižol uporabljajo tudi kot čaj. Nekatere azijske kulture uživajo pasto rdečega fižola kot nadev za različne vrste vafljev, peciv, pečenih žemljic ali piškotov. Tradicionalno se na Japonskem kuha riž z adzuki fižolom ob določenih posebnih priložnostih.